Klaverjas- en Jokerclub
'Het Laarderwegkwartier'
Opgericht 1956
Kaarthand

Over ons

Klaverjassen aan tafel

KJC het Laarderwegkwartier is een gezellige en één van de oudste kaartverenigingen van Bussum. We klaverjassen op de dinsdagavond en we spelen 3 competities per seizoen, te weten: een kerst- voorjaar- en zomercompetitie. We spelen individueel, verplicht en op zijn Amsterdams. Elke laatste dinsdag van de maand is er prijskaarten en spelen we van de op dat moment geldende ranglijst.

Als enige kaartvereniging in Bussum en omstreken wordt er ook Jokeren gespeeld. Hier worden ook 3 competitieronden per seizoen gespeeld en ook de laatste dinsdag van de maand is er prijskaarten en wordt er gespeeld van de dan geldende ranglijst.

Elke competitie wordt afgesloten met een prijsuitreiking voor de nummers één, twee en drie. Bij het klaverjassen is er ook een prijs voor de meest gespeelde marsen en bij het jokeren een prijs voor 't bijdehandje (het meest aantal keren uit, in één keer). Bij elke afsluiting van een competitie wordt ook een loterij gehouden waarbij de loten al 3 maanden lang elke dinsdag vooraf gekocht kunnen worden en de opbrengst ten goede komt aan de club.

Jokeren aan tafel

Voor de eerste kaartavond van het nieuwe seizoen beginnen we met de jaarlijkse algemene ledenvergadering en starten we de eerste dinsdag in september met de kerstcompetitie. Tijdens deze jaarvergadering wordt er ook bekend gemaakt wie er over het afgelopen seizoen de sterkste spelers waren en ontvangen een beker of bokaal. De nummers één mogen voor een jaar de wisselbeker in ontvangst nemen.

Aan het eind van de kerstcompetitie krijgen alle leden een waardebon van de vereniging, zodat ieder naar eigen behoefte zijn kerst boodschappen kan doen. Met Pasen staan er chocolade eitjes op de tafels en zorgt het bestuur meestal voor een attentie voor de leden.

© KJC Het Laarderwegkwartier 2014-2021